Auktoriserad
Bildemontering av bilar i Ludvika

När en bil anländer till Demia för demontering i Ludvika går vi precis lika metodiskt och omsorgsfullt tillväga som den som bygger en ny bil. Fast tvärtom.

Hur fungerar bildemontering?

01

Bilarna anländer

Demonteringstjänsten i Sverige är uppdelad efter distrikt. Demias uppsamlingsbilar med plats för sju till åtta bilar per last åker runt och hämtar upp bilar efter platsanvisning från försäkringsbolagen.

Åtagandet innebär att Demia ansvarar för att samla upp alla bilar som är inrapporterade av försäkringsbolag som Demia samarbetar med inom avtalat distrikt, oavsett skick. Det handlar främst om Volvo, Renault samt Dacia!

Funktionskontroll och dränering

Här görs en övergripande inventering och provkörning för att kolla bilens skick och se vilka komponenter som kan återanvändas. Allt från att försöka starta motorn till att testa elhissarna.

Resultaten och bilens uppgifter som mätarställning, färgkoder, utrustning och skick registreras. Uppgifterna följer delarna från bilen och hela vägen till kunden.

Efter funktionskontrollen tvättas bilen och töms på alla vätskor som bensin, diesel, oljor och glykol. Samtliga vätskor tas om hand under kontrollerade former för vidare destruktion. Batterier och kvicksilverbrytare plockas ur.

02

03

Uppsamling

Demonteringsnumret handskrivs på karossen med stor stil för tydlig identifikation hela vägen. Sedan ställs bilen ut på gården i väntan på demontering.

Test

Bilens alla ingående komponenter – stora som små – inspekteras, funktionstestas och kontrolleras. Samtliga moment görs noggrant för att klara dom garantier som Demia har, vilket i många fall är dom samma som på nya delar!

04

05

Kontoll och certifiering

Endast de delar som klarar kvalitetskraven säljs vidare. De godkända delarna streckkodmärks och identifieras med rätt originalnummer för Volvo och Renault.

Det innebär att vi på Demia kan lämna marknadsmässiga garantier.

Lagring

Efter demonteringen lagras bildelarna i Demias lager i Ludvika. Här finns allt – skärmar, avgassystem och strålkastare till instrumentpaneler, fläktar och växellådor.

Stort som smått, från golv till tak och i prydliga rader. Upplägget är ungefär som på det stora möbelvaruhuset. Trots ett enormt utbud är det lätt att hitta med hjälp av vårt heltäckande datasystem.

06

07

Leverans

Chansen är stor att vi har det du behöver. I rikstäckande nätverket Bego som Demia AB är en del av finns hundratusentals begagnade originaldelar till framförallt Volvo, Renault och Dacia!

Originalbildelar med snabb leverans

Våra medarbetare gör allt för att hjälpa dig. Vi ordnar snabb leverans inom Sverige oavsett var du befinner dig. Välkommen till Demias webbshop.